Mersin Boşanma Avukatı

 Boşanma avukatı ile çalışmak, aile ve boşanma müesseselerine ilişkin uyuşmazlıklarda hak kaybı yaşamanızın önüne geçmektedir. Boşanma davası ister anlaşmalı boşanma davası ister çekişmeli boşanma davası olarak yürütülsün, tarafların hak mağduriyeti yaşamaması için özenli takip isteyen bir davadır. Uzman bir mersin boşanma avukatı ile sürece dahil olunması ve avukatın etkili bir iletişim ile müvekkilinin beklentilerini anlayarak süreci yönetmesi, maddi ve manevi haklarınızın korunmasına yardımcı olacaktır.

Boşanma Avukatı Desteği Alınabilecek Davalar Nelerdir?

Boşanma avukatının baktığı davalar noktasında değinilmesi gereken ilk husus, boşanma avukatlığının halk arasında kullanılan bir tanımlama olduğudur. Avukatlık mesleğinde boşanma avukatı gibi bir unvan bulunmamaktadır. Halk arasında ise boşanma alanında uzmanlaşan avukatlara “boşanma avukatı” adı verilmektedir. Bu kapsamda boşanma ve aile hukuku alanlarında uzmanlaşan bir avukattan boşanma alanında destek alabileceğiniz dava türleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

·         Anlaşmalı boşanma davası

·         Çekişmeli boşanma davası

·         Boşanma protokolü hazırlanması

·         Nafaka davaları

·         Maddi ve manevi tazminat talepleri

·         Tedbir kararları

·         Evlilik iptali davası

·         İddet süresinin kaldırılması

Mersin boşanma avukatı arayışında destek alabileceğiniz hukuk büromuz, alanında uzman kadrosu ile aile hukukuna dayalı tüm davalarda ve boşanma hukuku davalarında sizlere profesyonel hizmet vererek hak kaybının önüne geçmektedir.

Anlaşmalı Boşanma Davası Nedir?

Anlaşmalı boşanma davası, boşanmanın taraflarının kendi aralarında nafaka, velayet ve mal paylaşımı gibi noktalarda anlaşma sağladıkları ve anlaşmalı boşanma protokolü düzenleyerek mahkemeye başvurdukları boşanma davası türüdür. Anlaşmalı boşanma protokolü boşanma dilekçesinin eki olarak kabul etmektedir ve hakimin protokole müdahale hakkı bulunmaktadır. Ancak menfaat dengesinin sağlanmış olması ve kanuna aykırılık bulunmaması halinde boşanma kararı protokol uyarınca verilecektir.

Boşanma davasının tarafları anlaşmalı boşanma protokolünde velayetten nafakaya kadar birçok önemli hususta anlaşmaya varmaktadır. Bu nedenle hak kaybına sebebiyet verecek ve telafi edilemeyecek zararların ortaya çıkmasını engellemek için özellikle protokol hazırlanması sürecinde uzman bir boşanma avukatı desteğinden faydalanmak oldukça önemlidir.

Maddi – manevi birçok farklı sonucu olan boşanma davası sürecinde özellikle protokol hazırlanması aşamasında hazır metinleri tercih etmek, yapılan hataların başında gelmektedir. Zira her evlilik bir olmadığı gibi her boşanma sürecinde de talepler ve ihtiyaçlar farklılık gösterecektir. Bu nedenle bizler müvekkillerimizin ihtiyaçları ve taleplerini belirleyerek boşanma davası protokollerini bu doğrultuda hazırlamaktayız.

Çekişmeli Boşanma Davası Nedir?

Çekişmeli boşanma davası, eşlerin boşanma noktasında anlaşma sağlayamamış olması halinde görülen boşanma davası türüdür. Eşlerin boşanma hususunda yahut velayet, nafaka gibi boşanmanın feri unsurları noktasında anlaşma sağlamamış olmaları durumunda dava çekişmeli olarak yürütülmektedir.

Çekişmeli boşanma davasının sonunda hakim tarafların talepleri ile bağlı kalarak karar vermektedir. Bu nedenle uzman boşanma avukatı desteği alarak avukat tarafından temsil edilmek, eksiksiz bir dilekçe hazırlanarak hak kaybı yaşamamak için önemlidir.

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanma davası açmak için boşanma talebini içeren dava dilekçesi ile aile mahkemesine başvuru yapılması gerekmektedir. Hukuk düzenimizde aile hukukuna ilişkin davalar için aile mahkemeleri görevlendirilmiştir. Aile mahkemesinin bulunmadığı yerlerde ise davayı asliye hukuk mahkemesi yürütecektir.

Boşanma davasının yetkili mahkemede açılması dava şartıdır. Bu nedenle yetkili mahkemede dava açmanız ayrıca önem taşımaktadır. Yetkili mahkeme kanunumuzda eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son altı aydan beri oturdukları yer mahkemesi olarak belirlenmiştir.

Sürecin uzamasını engellemek ve dava sürecini başlatmak için yetkili ve görevli mahkemeye boşanma dilekçesi ile başvurmak gerekmektedir. Alanında uzman bir boşanma avukatı ile çalıştığınız takdirde davayı takiple yükümlü olan avukatınız davayı açacak ve süreci takip ederek maddi / manevi hak kaybı yaşamanızı engelleyecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mersin Avukat

Mersin İşçi Avukatı