Mersin Avukat

 Mersin avukat seçimi tüm Türkiye’de olduğu gibi önem arz etmektedir. Hak kayıplarının önüne geçebilmek için tecrübeli ve alanında uzmanlaşmış bir avukat dava takibi kadar adi sözleşme, ticari sözleşme, şirket anlaşması gibi diğer hukuki konularda da tarafların hak kaybını engellemek için görev yapmaktadır.

Avukat desteği sadece bir sorun ortaya çıktığında değil, yapılan her işlem öncesinde önemli bir noktadır. Hukuki prosedüre uygun olmayan işlemler, sonrasında tarafların hak kaybı yaşamasına sebep olabilmektedir. Hatta bazı durumlarda hukuki işlem yapıldıktan sonra avukata desteğine başvurulsa bile tarafların hak kaybı yaşaması engellenememektedir. Bu sebepten dolayı gerek dava takip süreci gerek ise hukuki işlem öncesi Mersin avukat ile çalışılması önem arz etmektedir.

Ceza Yargılamasında Avukatın Önemi Nedir?

Ceza yargılamasında avukatın önemi diğer yargılamalarda olduğu gibi hak kayıplarının önüne geçilebilmesi noktasında ortaya çıkmaktadır. Ceza yargılamasının amacı da tıpkı diğer yargılamalarda olduğu gibi maddi gerçeğe ulaşmaktır. Yani ceza yargılaması ile hukuk yargılaması arasında amaç bakımından bir farklılık bulunmamaktadır. Ancak amaca ulaşmak için takip edilen yol birbirinden tamamıyla farklıdır. Örnek vermek gerekirse ceza yargılamasında re’sen araştırma ilkesi geçerli iken hukuk yargılamasında ise tarafların getirmesi ilkesi geçerli olmaktadır.

Ceza yargılamasında Mersin avukat desteği alınmadan yapılan işlemler sanığın / şüphelinin hapis yaptırımı ile karşı karşıya kalmasına neden olabilmektedir. Ceza yargılamasında yaptırımların hukuk davalarına göre daha ciddi olması nedeniyle ceza yargılaması başlamadan tıpkı hukuk yargılamasında olduğu gibi bir avukat ile savunmanın desteklenmesi gerektirmektedir.

Hukuk Yargılamasında Avukatın Önemi Nedir?

Hukuk davalarında avukatın önemi toplum nezdinde ceza yargılamasında olduğu kadar fark edilmese de aslında en az ceza yargılaması kadar önem arz etmektedir. Bunun en önemli nedeni ise ceza yargılamasında delillerin mahkemene tarafından re’sen, hukuk yargılamasında ise taraflar tarafında mahkemeye getiriliyor olmasıdır. Re’sen araştırma ilkesinin olmaması nedeniyle taraflar (davacı – davalı ) mahkemeye sundukları delillerin hukuki niteliğini sadece uzman avukatlar tarafından bilinebileceğini düşünmeyerek mahkemeye sunmaktadır. Sunulan bu deliller çoğu zaman taraf aleyhine sonuç doğurmaktadır.

Hukuk davalarında önem arz eden bir diğer husus da ihtarın içeriği ve ne zaman çekileceğidir. İhtar çeken taraf süresinde ihtar çekmezse faize hak kazanma tarihinde, alacaklı ya da borçluyu temerrüde düşürme noktasında sıkıntı yaşayabilmektedir. Bu durum alacaklı ya da borçlu fark etmeksizin hak kayıplarının yaşanmasına neden olmaktadır.

İcra ve İflas Hukukunda Avukatın Önemi Nedir?

İcra ve iflas hukukunda avukat icra hukukundaki taraf takip sürelerinin kesin olması, takiplerin belge ibraz etmeden başlatılabiliyor olması gibi nedenlerden dolayı avukat ile takibi elzem kılmaktadır.

İcra ve iflas hukukunda ilamsız icra ile yapılan bir takipte 7 gün içerisinde itiraz edilmediği halde takibin kesinleşeceği çoğu kişi tarafından bilinen bir durumdur. Ancak takibe yapılan itiraz (itirazın içeriği de önemlidir) borçluyu borçtan kurtarmamakta hatta çoğu zaman borçlunun ekstra tazminat ödemesine neden olmaktadır. Bu sebepten dolayı icra hukukunda işlem yapılmadan önce hukuki desteğin alınması borçlunun lehine olan bir durumdur.

Tecrübeli Avukat Desteği Neden Önemlidir?

Tecrübeli avukat desteği hukuk fakültelerinde verilen teorik bilginin uygulamaya pratik bir şekilde uyarlanabilmesi için önem arz etmektedir. Ancak önemle belirtmek gerekir ki avukat kişilerin tecrübenin yanında teorik bilgiye de sahip olması önem arz etmektedir. Yani kısaca tecrübe ve bilginin harmanlanmış olması gerekmektedir.

Gerek hukuk gerek ise icra davalarında hem bireysel hem de kurumsal sorunların dava takip işlemleri gibi Mersin Avukat desteği tarafımızca sunulmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mersin Boşanma Avukatı

Mersin İşçi Avukatı